NYHEDER

Krav om UIT-kode på alle varer til/fra Rumænien

14 august, 2024

Hvad er en UIT-kode? 
UIT-koden genereres automatisk af det rumænske e-transportsystem, når en forsendelse er blevet deklareret. Koden bruges til at identificere forsendelser på rumænsk territorium. UIT-koden skal være tydeligt markeret på alle transportdokumenter uden nogen rettelser, sletninger eller tilføjelser.

 

Hvor længe er UIT-koden gyldig, og hvem er ansvarlig for koden?
UIT-koden kan højst genereres 3 dage før planlagt transportstart, og koden skal fremgå af transportdokumenterne senest ved grænseovergangen til/fra Rumænien. Koderne er gyldige for internationale forsendelser i maksimalt 15 dage fra planlagt start af transport. Den ansvarlige part for at oprette UIT-koden er leverandøren, køberen eller 3PL/4PL, der betaler skat i Rumænien.
 

  • For importforsendelser betyder det, at afsender, som angivet i toldudførselsangivelsen, eller den rumænske leverandør registrerer transporten af ​​forsendelsen i e-transportsystemet.
  • For eksportforsendelser er modtageren angivet i toldudførselsangivelsen eller køberen i Rumænien ansvarlig for at angive UIT-koden.

Interfjord skal derfor have UIT-koden fra vores kunder for at kunne transportere forsendelsen

Hvad hvis UIT-koden mangler?
Hvis UIT-koderne ikke fremgår af transportdokumenterne, kan der forventes sanktioner. Transport af varer tilhørende juridiske personer (dig som virksomhed), der ikke har registreret en forsendelse i e-transportsystemet - det kan betyde en bøde på mellem €4.000 og €20.000 for dig som kunde og evt. konfiskation af de uregistrerede varer.

Hvis transporten er registreret, men UIT-koden ikke er blevet noteret/registeret korrekt er bøden på mellem €4.000 og €20.000.

Hvis chaufføren ikke kan fremvise transportdokumenterne, der indeholder UIT-koderne, vil dette medføre bøde op til €2.000

For mere information kontakt din lokale Interfjord afdeling.